Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oljan sprutar

Oljan sprutar

Blodet rusar
Pumpextas
Tryckfaas
Lyckas
Tyckas

Oljan sprutar
Gåken står
Cowboyhatt med svarta prickar
Banken ler och nickar
Funderar redan på hur
De ska lyckas lura den fan

Oljan sprutar
Svart som natten
För varje bortkörd indian
De som ägde landet förr
Fösta bort i nån lag bakdörr

Oljan sprutar
Och de sprutar
På allt, bråk i 1000 falt
Gamla vänner som förbytta
Bråk om småsak, till ingen nytta

Oljan sprutar
Osams är tidens lösen
Löses med colt
Revolvermagasin som rullar
Skjuter varann, andra bullar…
Så är det med nyrikedom, bland drullar…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-25 10:44



Bookmark and Share


  LassO
Svar till Janne: de planerar för 2 saker, ta mer betalt för oljan, "skapa en brist" så kan de sen snika åt sej "utsläppsrätter att sälja" så är det ändå bättre, för dom. Då tjänar de i båda ändar liksom. Både på oljan, och på vad den gör... "tjuvarna var i alla fall lite hederliga förr.... nu är de bara ett slags liga, i detta en "oljeliga"... "olje och skita ner liga"
2010-01-25
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO