Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av sanningen



Apropå ”spökskrivardebatt”, det är ganska kul egentligen
Och en del ironi
Att just en Skugge ger sej in i, och klantar till det
I debatten om spöksriverier…

”Skugga” och ”spökskrivare” är ju nästan samma sak

Men påståenden säger en del om Skugges sätt att behandla sanningen
Styvmoderligt minst sagt
Och ger en anledning att fundera över resten
Vad skugge drar ur sej

Kanske är allt annat med, i ”sanningens skugga
Spökskrivare eller inte….
Sanningens kulturskymning alltid i skuggan

------------------------------------

Från Hallandsposten:

När Linda Skugge gav sig in i debatten om Stieg Larsson blev det helt fel. Men pr-konsulten skäms inte över sin artikel på Newsmill.
På lördagen publicerade debattsajten Newsmill ett inlägg av Linda Skugge på temat spökskrivning. I artikeln skriver den nyblivna pr-konsulten att "Kurdo Baksi säger att det var han som skrev Stig Larssons deckartrilogi". Utifrån detta påstående bygger hon sedan sitt resonemang om spökskrivare som författat kända författares verk.
Haken är bara att Kurdo Baksi aldrig har påstått att han skrivit Stieg Larssons böcker. Men den uppgiften verkar inte genera Linda Skugge.
- Kurdo Baksi är en detalj i sammanhanget och jag bryr mig ärligt talat inte vem som skrivit Larssons böcker och texter, säger hon i en skriftlig kommentar.
Hur noggrann är du när du skriver debattartiklar?
Så noga som uppdraget stipulerar. Detta är inte DN Debatt. Newsmill ville ha en snabb artikel om spökskrivning och det vet du lika väl som jag att de vände sig till mig för att jag snabbt kan skriva en rolig, träffsäker text på 15 minuter en fredagskväll.
Är inte det här rätt pinsamt för dig?
- Det är väldigt sällan jag tycker att nåt är pinsamt, jag tror aldrig det har hänt.
Hur kommer du att agera nu? Skrivs artikeln om, eller dras den tillbaka?
- Det skulle aldrig falla mig in att skriva om den och Newsmill kan ta bort den om de vill, det gör mig ingenting.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 154 gånger
Publicerad 2010-01-25 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO