Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med vilken rätt



Med vilken rätt, tar sej en utsläpps rätt?

Det kostar det kostar
Och vissa ”får den gratis” då de berättar om
Hur mycket de behöver ha
Men om de ”får” mer än de behöver
Och ljuger om sin behov
Så kan de ”sälja” det som ”blir över”
Ett annat ord för ”miljörättsbov”
Eller ska vi kalla det för rätta namnet
”Miljörätts rov”

Och med vilken rätt?
Får luften ersättning för nedskitandet
Eller får vattnet det
Eller vem
Och varför
Och hur

Man tänker på den gamla radio slogan
”Hej på dej naturen, tjänare naturen”
och sen ”oj vad du har skitats ner”
Fast numer, med ”lagliga medel”
Eller är det kanske ”lag liga”
En liga som tagit över lagarna
Med sin ”egen rätt”
Med sin ”utsläppsrätt”….

Och annars kan man sälja skiten, till Chile
Eller till nåt annat utland
För de är bara fördelar, för de säljande
Allt är billigare
Marken, vattnet, skitandet, folket
Framförallt, folket, låg utbildning få
Rättskämpar och det bästa av allt
”låga ersättningar”

Så enkelt de var… förr
Med ”utsläppsrätter”
Varför, ja för att förr sket man i det
Och de man då sket, var i alla fall renare
Än det som de skitade ner med….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-25 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO