Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kansas jeans blir cancerjeans



Kansas jeans blir cancerjeans
Fyllda med kemi
Cancerfulla människor får
Kemoterapi

Bensin bilar blir också lätt
Drivna av majs som rätt
Eller fel, tar maten ur fattigs mun
Och gift där fylls uti hans brunn

Rättvise och krav märkt
Betyder inte ens sexuellt
Ett dugg för ursprungsrättvisekrav
Efter dess inträdes-pappers innehav

Och svanen sjunger sin sista vers
Svanens liv, en inträdes pers
En sångsvan förgiftat av lögnens makt
Blivit knölsvan av verklighetens rättviseförakt

Riksdans ledamöter röstar om jakt
Med jägarförbundets skjutningspakt
I källaren var annars så dunkelt spel
Där rätt blir lätt, att rätt blir fel




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-26 06:50



Bookmark and Share


  ThePrettyPoPuP
Åh... så stark!
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO