Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåsningarna och blåsarna en hel blåsorkester


En man satt i skanskas styrelse
och samtidigt satt i upphandlingsgruppen
för ”inköp av” höga kusten bron på vägverket.

Och vägverkets dåvarande GeneraliDiot
Nej förlåt, GENERAL DIREKTÖR heter de visst
Men i detta fall kan det aktas lika

Säger om mannen att "han kan hålla isär sina 2 uppdrag"...
Va fasen, förr så klev man åt sidan på det ena för "hederns skull"

Var ´är hedern, varför var allt bättre förr....
Och var finns det nån i detta maktspektakel
Som kan dra en slutledning
Eller ”ryta till”
För de verkar mer vara ”slut-ledning” i dessa sammanhang
Och HUR har de blivit så….
Sen var ”offerten” på c:a 1 miljard
Men slutnotan c:a 1,6 miljarder


Som Uggla sjunger, ”jag tror fan de sitter och valsar
I EU förhör och debatt”
”Mens vi står med tvättade halsar
och inte begriper ett skvatt”

För det är sant, vi begriper inte hur ”de”
Kan vara så ansvarslösa
Hederlösa
Humorlösa
Och uppenbarligen ”laglösa” med beskydd
”uppifrån”

DET är vad vi inte begriper
Däremot begriper vi att de blåser oss
De blåser oss som fan
De blåser alla medborgare
”de riktiga medborgarna”
Oss vanliga riktiga medborgare som alltid
För stå för allt men sällan eller aldrig
Får glädje av fördelarna




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-26 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO