Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Le flicka le



Gråt flicka
Gråt
Gråt över den sorgliga tid
Som denna är
Din kind är våt flicka
Jag kan torka den om du vill
Jag ser dej hellre gråta än tyst lida
Jag torkar hellre dina våta kinder
Än ser din ögon brisera av innestängd sorg

Le flicka, le
Le som detta vore din sista glädjedag
Mitt i allt sorgligt
Jag rörs av att se ett leende med dina våta kinder
För hur skulle annars du kunna leva
I en värld med så dubbla budskap
Där sorg och glädje är den sammanvävda filten

Och vet, att den sorg du nu känner
Som bränner och känns som den förtär
Ditt inre
Den är tidsbestämd
Den kommer att förgå och leendet
Blir bredare och tårarna slutar rulla
Och kinderna blir torra, mjuka och rosen röda
Och smultron på dina läppar kommer att spridas
Som ett lyckligt rus….

Le flicka le
Och tillåt dej att sörja i denna tid
För den tid som kommer
Som är din, är en tid av vår
Och sprudlande lycka
Det är champange tiden som kommer
Den kommer att korkas upp för dej
De andra korkade ska skruvas upp och bort
Ur ditt liv…

Den instängda lyckan är ruset som bubblar
Snart spricker bubblorna som en ruskad flaska
Av mousserande vin….
DÅ för du skörda frukten av din tid
Din tid…. ”på lager”
Det slår allt
Det är din seger….
Le flicka le….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-27 17:35



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Mjuk, berörande text, så fint och kärleksfullt skriven:-)
2010-01-27

  oMareld
vackert min vän
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO