Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Tillbaka igen efter ett flera månader långt uppehåll här på poeter.se Har dock skrivit en hel del under tiden. På riktigt papper). Iakktagelse från och i buss 19. Mölndal-Göteborg.


Den platskirurgiska mögelstaden



HGH HGH HGH
svartsprejade bokstäver
på elskåpet
utanför dalgårdsgatans
pingskyrka

Villaområden och kyrkor
ett trött trevåningshus
bredvid den obligatoriska
snabbmatskiosken och

ständigt dessa vägar:
delningsavfarter
mellan suburbiapastell
och vittrande tegel

oavsett namn
på städerna
platserna
alltid de avstängande
avgränsande
murarna

Vad är vi egentligen rädda för?

Träfasader klädda i
frostbitet mögel
ett bibliotek
i en röd tegelbyggnad
de strida strömmarna
av välmålade staket
som skriker: Titta så välanpassade vi är!

En plastkirugisk mottagning
en matvaruaffär
en skola där det sägs att 'här kan du bli vem du vill' och

ständigt dessa kontraster
i symbios
eller bittert osynlig strid
sinnebilder som korsar
och krossar
varandra
i nattsvart komik









Fri vers (Fri form) av Johanna Ljunggren
Läst 561 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-27 19:38



Bookmark and Share


  Eduardo
nattsvart komedi... yes... urban reality...
2010-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Johanna Ljunggren