Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista dagarna av London. Lördag.

Jag och min syster pa en buss
hoppar av och byter
efter 10 minuter
en gron vaska kvarglomd
busschafforens order
man vet aldirg vad
en vaska
doljer

pa oxford street ar ett skyltfonster krossat
det ligger en slagga pa gatan
utanfor smyckesbutiken
polisenas avsparrnningstejp lyser
upp den molnfria himmlen

I Kensington gardens
har en pojke i gron troja
nyss lart sig ga
han haller i en
stor
bla
heliumballong

nar vi gar mot statyn av Peter pan
passerar vi ringdansare i kilt
hand i hand med turister och
proffissionella folkdansare
musiken spelar
upp mot en molnfri himmel


Sedan tillbaka
pa oxford street
i skyltfonstret
tillhorande en storre underkladeskedja
star fyra unga killar
ikladda fargglada kalsonger
poserar
med muskler och leenden
folksamlingen ar ett faktum

Nar min syster provar klader
drar jag med handen over trojor av
cashmere
ett butiksbitrade, en vacker ung kvinna
i morkbla sloja
sager: jag brukar vika ihop dem en extra gang
bara for att fa kanna hur lena de ar
jag tanker pa T, sager nagot om ett ex
som bar cashmere
och vi sager samtidigt med ett skratt
att cashmere ar lenare an nagon mans hud


Pa bussen hem
genom Stoke Newington, mot Standford hill Broadway
de Judiska mannen i palshattar
gaendes fran lordasgsbonen
hem for att fira sabbath
en flicka i flator, rutig knalang kjol och vit blus
springer i fatt sin pappa

och hundratals sprak och hundratals kulturer stiger
upp mot den annu molnfria himmlen












Fri vers av Johanna Ljunggren
Läst 544 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-06 01:03



Bookmark and Share


  blaite
Good iaktagelse..
2009-09-07

  RutigKjol
åh, den här älskar jag.
2009-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Johanna Ljunggren