Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En god vän från Somalia berättade hur han som pojke trodde att när det snöade rådde det utegångsförbud i Sverige, som vid en naturkatastrof...




I det vita

i det vita vaggas vi
i dun
i sömn
i mjuka bäddar som omsluter
sluter tätt kring väggar
slätar ut och döljer
i det vita slumrar vi
och än så är det långt till
rönn i blomning
i det vita stillas vi
till ögon öppna för allt ljus
till att förundras
över annorlundaheten
hos den värld vi kände till
som barnet nyfött
ser vi marken himlen träden
och det faller
fortsätter att falla allt det vita
viskar lockelsen om sömn
men somna inte
enfödd
till det vita
dess famn är frusen
ingen vagga för din vila
dödlig som naturmyten för människan
är fotosyntesens slummer
skogens änglavingar
smeker kind till is och marmor
allt det vita
livgivare
vacker bödel
mjuka väntans bädd




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 198 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-28 12:20



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett vackert vitt alster. Mjukt.
2010-01-29

  Carola Zettergren
Jisses amanda vad vackert!!!! Sparas!
2010-01-28

  Larz Gustafsson VIP
När min fru och dotter kom hit från Etiopien hade de aldrig sett snö på riktigt.

Vintern är som en dvala, oavsett om man går i ide eller ej.

Klorofyllkapellet ska återuppstå.
2010-01-28

  Lavinia Röd
Otroligt vackert och mjukt skrivet. Applåderar!
Jag skrattar gott åt din kompis pojktankar om snö och utegångsförbud. Tänker att det kanske inte är en så dum idé ändå? Ibland känns det som om det skulle vara skönt att som björnen gå i idé och komma fram på våren.
2010-01-28

    baruk
Mycket mycket skönt och bra skrivet! Stor applåd!
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger