Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synd och skuldbeläggande



Synden
Den förbannade synden
Man säger att det är synd att ha sex före äktenskapet
Men de flesta har det ändå

Och det är synd att onanera
”Onan gjorde det och det var synd”
Fast, Onan gjorde inte det, läs får du se
Han ”spillde sin säd” som det hette
”coitus interuptus” d v s ”avbrutet samlag”
Men det har fått stå som en felaktig mall för synd
Och onani som synd

Denna djävliga del i livet
Som förpestat så mycket för så många
Grabbar som trott de ska bli blinda
Eller få hår i händerna
Eller kanske rentav, bli evigt förtappade
Liksom tjejer talar om sin skamsenhet

Synden
Denna förhatliga synd
Som i nästan alla tider följt med religionen
Prästerna dömer till synd
Även om man i vissa fall ”kunde köpa sej fri”
Men synden är kanske det som är mest
Synd av allt
Det är synd att man påstått att andra syndar
Och det är ännu mer synd, detta skuldbeläggande…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-28 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO