Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sitter en liten gubbe


Det sitter en liten gubbe
Som heter Jonas
Han sitter på sin pinne och tittar ner
Som en kanariefågel i en bur
Han ser likt en sådan hur andra människor lever
Eller han tror sej se
Innanför sina gränsande burstänger

Han tror sej veta allt
Om alla, ”han har ju sett”
Framförallt kan han ha en attityd
Av drygt ”kunnande”
Han behöver inte svara på ”hur, var eller varför”
Han tycker si eller så
Tycker han…
Han bara svara likt en ara
Eller en nedlåtande papegoja

Med en slags attityd
”du/ni begriper inget”
Och då indirekt så sitter han
På sin pinne och ser
Alla andra under sej
Då han tittar ner…
Han är Quislings efterträdare
som papegoja




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 126 gånger
Publicerad 2010-01-29 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO