Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr får vi inte välja våra föräldrar utan vi kan endast hoppas att de armar som ska ta i mot dig… är starka och modiga nog att bära dig.


Stadens utsatta Sparvar




Hur räddar man ett liv?

Hur ser man någon
som inte vill bli sedd?

Hur ger man någon möjligheten
att lyckas?

Hur ger man någon chansen att leva
det livet som står skrivet i hennes namn
att leva?

Hur ber man om förlåtelse
när man inte vågar stå för vad man har gjort?

Hur får man en höjdrädd liten pojke
att vilja nå toppen?

Hur torkar man de tårar
som är för många för att fånga?

Hur mättar man en hunger
som grävt djupa gropar
i ett ensamt barnahjärta

Hur räddar man ett liv
som så länge bett om att få dö?


Hur räddar vi alla stadens sparvar, dessa olycksfåglar
som med dödföddavingar tvingas flyga?



Jag vet inte, men en bra start är att älska det barn
som är dig givet – i ditt liv.











Fri vers av Baystream
Läst 168 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-01-29 14:59



Bookmark and Share


  blaite
Bra frågor omöjliga att svara på. Mycket bra och viktig text.
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream