Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mindre och mindre...

 

mindre och mindre
krymper kölden min omkrets
jag krymper mig bildligen
som de små näbbmössen reducerar sig
om vintern under snön
till ett nervöst morrhårsskälvande minimum

jag drar in tentaklerna
för att inte förfrysa
rör mig bränsleekonomiskt
till kropp och själ
tankeverksamheten stannar av
mitt nedkylda blod flyter trögt
knappt i omlopp längre
varje dag nu
ett delmål att orka




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 265 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-29 18:49



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Och kallare ska det tydligen bli - polarkyla sade gårdagstidningen i svarta rubriker. Svårt att tro på vårvindar just nu...
Jag kryper ihop intill dig och berättar roliga historier tätt invid ditt öra, då kanske du blir lite varm, av att skratta alltså... Jag ser nog hur morrhåren rister till vid tanken. ;-)
Ideidén har slagit mig många gånger denna kalla vinter. Skickligt har du tecknat den tanken här. Skål och kryp ihop!
2010-01-30

  Måna N. Berger
Larz: du menar "människan är människas varg"?
2010-01-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
...men Måna, försvinn inte.
Känslan beskriver du till spets men det kommer en vår...tror jag.
2010-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Fast näbbmusen har inga naturliga fiender.
Det har vi.
2010-01-29

  Johan Bergstjärna VIP
Sköna MAJ välkommen!
2010-01-29

  Ingela Svenson VIP
Man misstänker att diktjaget är påväg att gå i ide; verkar vara en vara idé!Fy för kyla och is>! Jag tror jag joiinar!
2010-01-29

  Hans Christian
Oj, så väl jag känner igen mig i denna utsökt skrivna text. Snyggt jobbat !
2010-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger