Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All tid är fri tid för vissa



Riksdagsledamöter har ”fri arbetstid”
Det betyder att de har förtroendet
Att göra eller inte göra
Nånting alls

Anders Björck försvarade då detta
Helt och hållet i morgonprogrammet
Fast de andra sa ifrån

Men är då inte Björck rädd för att de ska grävas upp
Nåt som han gjort en gång i tiden
Därför försvarar han sej själv
Lika mycket.

Allt för att slippa bli anklagad av sina egna ord
Men när det finns en f d justitieminister
Helt utan skam i kroppen
Som tar betalt både för sina riksdagsuppdrag
Och rättsliga uppdrag

Och de finns en källare i riksdagen
Där jägarförbundet bedriver ”lobbying”
Nej förlåt, utbildning kalla man det
Inom riksdagens lokaler….

Hur ska man då se på riksdagsledamöterna
Förr sökta man information och fick den
Nu sitter de och gapar och tar emot information
Och den som gör det inom de bästa ”formerna”
Får som han eller de vill
T ex i deras källare




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-30 00:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO