Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erzsebét

Han är nervös;
förtjust och förskräckt
och du har blivit äldre, Erzsebét,
ondare
- det vita i din klänning
kan inte rena dig från det.
Trådarna är så tunna,
tunna som spindelväv,
men du ler, du ler
för du tvekar inte längre
inför att sjunka till tiggeri;
han är här nu
och det är allt
som spelar någon roll
(en människa med stolthet
har aldrig älskat)

men alla döda hästar i världen
kan inte förklara flugorna
och det skriker igenom, Erzsebét,
att du förlorat förståndet;
att dina sista friska tankar flydde
morgonen då du torkade
tjänarinnans blod
ur ansiktet;
morgonen
då Gud besvarade dina böner.




Fri vers av 99knivesinside
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-30 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside