Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk er om vi levde i en dröm.


Erat drömliv

Tänk er att ni drömmer om något ni gillar, alltså någonstans ni skulle vilja leva i, bo på. Att leva i en dröm, utan bekymmer, utan problem, vore inte det härligt?

I din dröm, så allt du vill ska hända, händer. Alla är vänner med varandra, ingen bråkar, ingen slåss, ingen klagar, allt är bara frid och fröjd.

Du har allt som du skulle kunna tänka dig, pengar, kläder, mat. Du behöver inte oroa dig att inte ha det viktigaste.

Alla som du umgås med är äkta, de håller det de lovar. Alla oäkta människor finns det inte.

Du får åka vart du vill, exakt var du vill. Bara knäpper med fingrarna så är du i ett soligt och varm land. Eller ett kallt land, vad du själv känner för

Mina funderingar: jag skulle inte vara lycklig av att leva i mitt drömliv. Skulle du? Jag gillar och kämpa för att få något, det är sen en underbar känsla att få de som jag kämpat för. Men den känslan skulle du aldrig få om du fick allt bara du knäppte med fingrarna, inte sant?
Det skulle inte vara kul och bara ligga och inte göra något för att få mat, kläder, pengar och vänner. Då är inte livet kul ju. Det skulle jag aldrig klara av.

Men visst, ibland skulle det vara skönt och leva i en dröm, men än så länge så räcker det med att jag drömmer om mitt drömliv, för nu vill jag leva de riktiga livet :)




Fri vers av anooonyym
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-30 20:53



Bookmark and Share


  Kabbeleka
Bra! Kom och tänka på glasblåsarnas barn och du sett eller hört den. Där är det ju en kvinna som får alltid hon pekar på men säger inte tack, för egentligen är det enda hon vill är att få behålla sin önskan.

Det gäller och kämpa! *applåd* för dikten!
2010-01-30
  > Nästa text
< Föregående

anooonyym
anooonyym