Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"I skuggan av 40 talisterna"drabbades vi, och gör de fortfarande


60 talets barn


60 talets barn
började med grupparbeten
Läxor avskaffades
Och krav
Och alla skulle ha lika lön
Lika ansvar
Eller helst inget alls
Ja såvida man inte gjorde nåt fuffens på skolan
Naturligtvis

Fri kärlek
Friare kärlek
Otroende, det finns ingen Gud
Inget att tro på
”Vem ska man tro på”
Men Wihe hatade Gud men skrev en låt om Dalai Lama
Som om Dalai Lama var ok
Men inte en kristen Gud

80 talet kallades klipparnas årtionde
finansvalpar sa Malm
Men de var få som gjorde klipp
De utan hämningar och etik
Moral, den fanns inte alls
De var öppet för att göra allt bara de inte var emot lagen

90 talskrisen var det vi som fick betala
med ganska nyköpta hus
”Garanterade räntor” jo fan nog garanterade de allt
Staten ändra lättvindigt på de statliga lånen
40 talisterna klarade sej, som vanligt
Som vanligt så fjäskades det för dom

Nu är vi mitt i medelåldern
Det är våra barn som var små i förra krisen
Nu får de knappt jobb
Och lika lön är de inte tal om
Från näbbstövlar, anorak och ekologiska morötter
Till kontokort, armani, och operakällaren
De enda som verkar bättre nu än 70 talet
Verkar va räntan…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-30 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO