Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

91 000 soldater



91 000 soldater
tillfångatogs i Stalingrad
1943
C:a 5000 kom tillbaks
Till Tyskland så småningom

Efter år eller årtionden av
Straffarbete och annat
Helt emot alla etiska överenskommelser f ö

Men de allierade lyfte aldrig nån kritik
I frågan
Stalin och hans anhang
Var inte ett spår bättre än Hitler med dito

OCH de vanliga människorna fick som vanligt
Betala kostnaderna… för
De brutala ledarnas blodtörst…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-31 18:20



Bookmark and Share


  Sideshow Bob
Och även Stalin massavrättade judar samt politiska oliktänkade i egna gigantiska koncentrationsläger.

Invånarantalet i Berlin sjönk drastiskt och efter röda arméns intåg 45, inte heller där reagerade västmakterna.
Det var godkänt att i egenskap av rysk soldat våldta en tysk kvinna då detta av General Zjukov ansågs som krigsbyte och legitimt.
2010-01-31

  Mr Lindemann VIP
Ja, där har du faktiskt rätt då

min far var en av dem
2010-01-31
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO