Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det för fel på oss?

 

hackkycklingar är vi allihop
i broilerindustrin
i en smet av spillning blod och fjädrar
halkar vi omkring på skyddsnätet
som är elektifierat "för vår skull"
man kallar det för framsteg
jag kallar det för förorening
och påpekar att även förruttnelsen
kan vara en långt framskriden process
man kallar det för gud och lagen
man kallar det för underhållning
jag kallar det bedövning
hackkycklingar
med hatet växande i nacken som en kam
går löst på allt och alla
med infekterad elakhet i sporrarna
och ingen
ingen

ser
att buren kunde öppnas
om vi gjorde det gemensamt

innan?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 235 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-01-31 19:23



Bookmark and Share


  Winterblues
Jäkligt bra! Helt perfekt :)
2010-02-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Stark text som gongongar klart och tydligt. bra Måna.
2010-01-31

  Carola Zettergren
Det ryser i mig, riktigt ruskigt detta...och sant tyvärr..
2010-01-31

  Larz Gustafsson VIP
Bedövningen består som jag ser det i att vi inte ser var huvudmotsättningen går.
2010-01-31

  aol
känner gråten, så bra skriftat,
2010-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger