Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besviken


Vad menas med det?
Att be för att man blivit sviken?
Eller är det snarare en uppmaning?
Be! du som är sviken!

De som ber för hopp då?
Är de redan svikna eller blir de det först sen?
Jag tror de blir rika i kyrkan
även på den som är ren

När slutar man utsättas
och börjar såra självdestruktivt?
Jag tror jag såg mig själv i spegeln
men det var inte så likt

När slutar man ta emot
och börjar dela ut slag?
Jag tror jag brukade gråta
men jag ska fan inte vara så svag

När sätter man käppar
i sitt egna hjul?
När bränner man broar
för att man tycker att man är för ful?

Jag väntar in dina handlingar
innan jag väger mina ord
Jag väntar på ditt tecken
innan jag dukar för två på mitt bord

Satsar man inget vinner man inget
Men jag kör på taktik
Du ser, en gång i tiden tog jag allt för givet
Den personen är jag inte längre så lik

Du vet väl att det är din tur nu?
Du ska slå ett kast
Jag står ju för fan och skriker!
Men bara inombords
Och nu kommer allt bara ske på automatik
För jag tror fan att jag tog rast

Långt senare kan jag få som jag ville
Du kan kämpa, kriga, jaga
Och jag minns inte längre varför jag blev så ond
När fan blev jag så kall?
Du som stod så högt
Var det det som blev ditt fall?

Håll mig inte så hårt
Du når ändå inte in
Du säger att jag skriker
och jag river dig så att du blöder
Hata mig nu då
För att jag bara sviker

Du säger att det är du som får göra allt
Innan dig gjorde jag också något
och jag vet inte vad
Men jag tror att jag bad




Fri vers av barbarella
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-01 00:34



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Din text väcker många tankar. Man brukar ju tala om maskrosbarn och de överlever inte genom att slå sig fram, de har en mycket smartare plan, en inre styrka som leder de framåt. Den ilska du beskriver så starkt svaker dig ända in i benmärgen och gör stor skada. Det är viktigt att vända tanken...besviken, VAD har gjort mig besviken. Jag tror att det inre samtalet med sig själv är helande och ger perspektiv...det farliga blir om man försöker slå sig fri...det funkar nog inte så i verkligheten...
2010-02-01

  Anna*
Starka och sorgliga funderingar. Självföraktet lyser på varje rad.
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

barbarella
barbarella