Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den som rövar roffar, svälter ihjäl innifrån,


utsugaren

I roffarens hjärta
sitter ett barn
så svultet

i en bur av stål
och gråter,


utmärglat,

tårar som om
dom vore smält
metall,

varför kan han
inte sova,

villvill inte vill inte

varför,

därför att hans ångest
är som jävligast
när han vaknar.




Fri vers av aol
Läst 582 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2010-02-01 16:24



Bookmark and Share


  Maria T
Någon som i brist på kärlek
försöker stilla sin ångest
genom att roffa åt sig det
han, hon kan.
2010-02-07

    ej medlem längre
Oj-Detta var i sanning sanning!
2010-02-06

  erkki
Jag har svårt att tro något gott om den som njuter av det som stulits från de svaga. Men något driver dem. Bekräftelse? I så fall står de själva för den djupaste tragik och svälter ihjäl mentalt.
Du förmedlar detta på ett snyggt sätt.
2010-02-02

  anits VIP
En mycket stark och tänkvärd text
2010-02-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart skrivet i hemskt budskap. De liggande orden av förståelsen för den fattige och utarmade människans inre handikapp i sin egen torftiga begränsning.
2010-02-01

  Mats Henricson
Nästan förlåtande, du framstår som ett under av förståelse, Broder, tyvärr har jag inte samma milda och förlåtande attityd (önskar, ibland, att jag hade det).......
2010-02-01

  PoeticImpuls
Åh.. Blir alldeles tårögd när jag läser.
Påminner mig så mycket om när jag var liten.
Jag hade en far... Han lever fortfarande men jag lämnade honom och han är inte den han borde vara. Underbart diktat <3
2010-02-01

  peter markurth
kanon....
2010-02-01

  Lisa Höglund
Hur bra som helst! :o
2010-02-01

  Suzy med punkterna
Ruskigt bra skrivet
2010-02-01

  kaos_lyrik
riktigt bra!
2010-02-01

  walborg
Riktigt bra så här.
Utsugaren är verkligen en erbarmligt liten själ och hans ångest är ett frishetstecken.
2010-02-01

  Monika A Mirsch VIP
- gott talat om ondska och svek - "gråter, så utmärglat" - välfunnet!
2010-02-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst vaknar
och ser vad andra har
just det som han saknar...
Verkligen skickligt skrivet!
2010-02-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst vaknar
och ser vad andra har
just det som han saknar...
Verkligen skickligt skrivet!
2010-02-01

  walborg
Fint skrivet - men svårt att svara eftersom det inte framgår vem som är vem.
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol