Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

introvert livskunskap

Kanske kunde hon
förnimma det där
som låg djupt rotat

likt ett rostbeständigt fönsterbleck
var det inristat där
djupt inom.

Det var inte blindheten som dolde det för henne
inte heller neglekt eller likgiltighet
bara okunskap om livet.

Egentligen
lever hon
tror jag,
men i sin egen dimension.

Alla kanske kan bli lyckliga
om man inte vänder blicken för djupt inåt

också hon har väl lärt sig det
tänker jag,

men ändå ser jag
istappar i hennes blick
ihopsjunkna andetag om livet

Det ofrälsta leendet för den älskande
Helomvändningen som förvandlar hennes späda gestalt
till någon som vill se

livet
och andas en liten stund

Kanske älska om hon blir förmögen till det
Livskunskapa sig litegrand.

 

Jacqueline




Fri vers (Fri form) av jacqueline VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-02 09:16



Bookmark and Share


  Sofia Hansson
Super fin! :D

Gillar den helt klart! :D
Applåder!
2010-02-02

  Uppfångad
Varför har jag aldrig läst något av dig innan?
Så vackert och behagligt, väldigt bra skrivet!
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

jacqueline
jacqueline VIP