Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ramsor till färgspelet som jag gjort åt min elever på särskolan. Dessa elever, på mycket låg utvecklingsnivå, älskar rim och ramsor......barn poesi.




Syrsans färgspelsramsor

 

Lilla farbror Blå

måste stå på tå

för att knyta sin kravatt

och sätt på sin hatt

 

Svart är min lilla katt

ser bra när det är natt

Tassar fram så tyst

att det inte hörs ett knyst

 

Pepparkaksgubben är brun

Det är även lilla frun

Kommer till oss varje jul

och det tycker vi är kul

 

Lilla kyckling gul

Du är alls inte ful

Färgen gul klär dig bra

den du bär varje da`

 

Vitt är mitt ljus som jag tänder

Jag blir glad varje gång det händer

Ljuset brinner på samlingen varje dag

för det är Syrsornas egen lag

 

Min kudde den är grön

Åh vad den är skön

Vilar huvudet när jag ska sova

Det går bra, det vill jag lova

 




Fri vers av Monica Ullmark/Cickan VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-02 13:48



Bookmark and Share


    eva m h
Söt!
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Monica Ullmark/Cickan
Monica Ullmark/Cickan VIP