Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Att stånga pannan blodig", är ett talesätt som används när man, trots ideliga påstötningar, aldrig får någon respons för det man säger....., en "Kampvers !"


Med Blodig Panna ......

Med Blodig Panna
fortsätter jag
mitt "Golgata"

Med Blodig Panna
motsätter jag
mej det "flata",
det orättvisa
det korrupta
det småsinta
som härskar
överallt
"Småpåvar"
som regerar,
som, dryga,
delegerar,
som, falskt,
agerar
när man
reagerar
Invaggar ´en
i en falsk
trygghet
med lögner
och försäkringar
utan värde
Om man
protesterar
Då de hugger
´en i ryggen
Om man provocerar
Då de trycker ner
´en i dyn

Med Blodig Panna
slåss man
för det
Sanna
med ett
"Jäklar Anamma"
och med "Evig Flamma"
som INTE släcks
förrän man är "väck" (¤).....

--

(¤)= Folkligt, "väck": Borta, död, försvunnen, korkad....., här i betydelsen:"Död" ....




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-03 14:48



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Det vore något, Broder K......
2010-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska