Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trauma i 100 år



Harry Hawk drar kvällens bästa skämt
På scenen av
Fordteatern i Washington D.C.
Det som Booth väntade på
Då sköt han, John Wilkes Booth.
Sköt presidenten…. I huvet

President Lincoln avled av sina skador som han fick
långfredagen den 14 april 1865

Mindre än 100 år senare så skulle nästa presidentmord ske
Det gick rykten på stan den kvällen att alla ledande politiker
Var slaktade, folk satt hemma med sina vapen
Laddade, vakna och rädda…

Krigsminister Stanton som var en gammal motståndare till Lincoln
Sa orden ”Nu tillhör han historien”
Få människor tillhör historien så kraftfullt
Som President Abraham Lincoln

Man kan undra hur hans eftermäle blivit annars…..
Om han inte mördats för han var inte så populär
Medans han levde…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-03 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO