Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finslipade diamant

Havet glimmar lik
Finslipade diamant
När solen skiner




Bunden vers (Haiku) av Love Dragon
Läst 238 gånger
Publicerad 2005-10-30 11:24



Bookmark and Share


    Florence
Det intressanta med diamanter är inte att de glimmar utan att de kan bryta upp ljuset i regnbågens alla färger.
Därför är diamant en välkänd äldre metafor för vattendroppe men fungerar inte lika bra för en vattenyta.
Vad vore motsatsen till "finslipad" diamant? Grovslipad? Den torde vara svår att finna.
I klassisk haiku undviker man metaforer, av flera skäl. Ett av dem är att utrymmet är så begränsat att man inte kan leda in tanken i de rätta associationsbanorna, vilket kan fungera utmärkt i längre dikter.
2005-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Love Dragon
Love Dragon