Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patrik

Där går pojken som vässar knivar om nätterna ,
han som täljer hjärtan i trä för att få något som liknar kärlek .

Han har alltid varit stark utåt ,
en sådan man lägger sina oroligheter på .
De visste säkert inte hur han låg vaken i mörkret
och önskade mer än något att hans demoner skulle lämna honom ifred .

Att ingen någonsin såg glanslösheten i hans ögon ,
för hans tårar var slut för länge sedan .
Och att han lyckades dölja sina ärr för de nyfikna ,
även de som finns utanpå .

Ett härjat sinne ,
fullt av andras problem .
Så full av liv ,
fast inte av sitt eget .

Där går pojken vars bästa vänner är rakblad och tystnaden ,
han som vägrar ta emot hjälp när den erbjuds honom .

Hans största rädsla är att såra andra ,
men att han vägrar släppa in mig är det som sårar mest .
När det enda jag vill är att hjälpa ,
rätta till en pojkes sneda syn på sig själv .

Den vackraste pojken som någonsin levat speglar sig i döden ,
ser den som en del av sig själv .
Och jag speglar mig i hans kärlek ,
för han har så mycket av den att ge .
Än mer att få ,
om han bara rev sin fasad .

Där går pojken som spelar på livets piano ,
han som glömt sina egna ackord .






Fri vers av nea.
Läst 659 gånger
Publicerad 2005-10-23 03:16



Bookmark and Share


    Sara.
Han är inte värd dina ord , älskade !
2005-10-26

    Nicklas VIP
Hemsk. Men väldigt fint skriven. Känner igen en del saker...

I mitt tycke är det sista stycket kanske det som är det bästa.

"Där går pojken som spelar på livets piano ,
han som glömt sina egna ackord .
"

Som sagt, väldigt fint! :)
2005-10-24
  > Nästa text
< Föregående

nea.
nea.