Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som att det gick att glömma

Det gick en man längst stranden
Han ringde och sjukanmälde sig från jobbet
Sen stack han bara
För en stund
Till ingenstans för att andas

Våra liv är inte särskilt speciella
Men de är inte fyllda av stark mänsklig missär
Det finns mat och vatten och värme
Inte så många tomma munnar att mätta
Men själar som skriker efter luft

Han blir kär i vem som helst som ger han uppmärksamhet
Och han hatar det hos sig själv
Stel, tillbakadragen, tyst
Och hon dök upp som från ingenstans
Med färgglatt hår och färgsprakande kläder
Tog plats
Och tog för sig

Motpoler och magnetiska
Som yin o yang
Men det skar sig
Och kvävde
Två olika språk
Och två olika tolkningar

Han sökte medicin
När hon väl försvann
Desperata metoder i en ensam mans hand
Gjorde sig av med alla saker kopplade till dom
Och bad läkaren att radera minnen av henne

I ett register finns dom alla
Alla som dog när dom blev mållösa kvar
Dom radas upp i alfabetisk ordning
För att skynda på tidens läkande kraft

Timmar, dagar, år
De fanns också innan dig
Om jag gör mig av med allt du har gett mig
Och slänger foton där vi ler
Om jag blickar framåt
Och planerar nya saker
Fyller min mun med nånting sött
Släcker lampan när det är dags att sova
Om jag sträcker ut min hand
Och tar tag i någon annans
Som att vi vore utbytbara
Som att det gick att glömma




Fri vers av barbarella
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-04 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

barbarella
barbarella