Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ska försöka, i poetisk form, beskriva, HUR en människa utvecklas och VARFÖR.....(naturligtvis blir det ytterst schematiskt, "snuddar" bara vid denna gigantiska problematik)


VARFÖR är Du den Du är ? (1)

Uppväxten
Var den trygg ?
Om inte,
var den "stygg" ?
För DÅ, formas Du
därefter
Bitter, rädd,
"tunghäfter"
eller blir du
tuff
tvär och stridslysten
Hämnas på din
omgivning
framstår i
"krigiskt lyster"

Men, var den trygg
och lugn
när du var väldigt
ung
Lätt harmoni Du
finner
varefter åren
rinner
Då påverkar Du
din krets
positivt,
ingen hets

Fast INGA är
stereotyper
man kan ,ändå,
bli "andra typer"
gå bra
fast ungdom svår
"Tiden läker
alla sår"

Och ,tvärtom,
den som
hade turbulens
kanhända har
en bra
tendens
fast ärren
finns där
i det
fördolda
så kan man
harmonin
behålla..

Återkommer i detta ämne...

--




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-04 13:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bara för att man vågar säga sanningen behöver det inte betyda att man a) är bitter och/eller b) har haft en taskig uppväxt.
Man kanske bara är ärlig.
2010-02-04

  aol
bra formulerad text, med frågor och kloka svar,
2010-02-04

  Christine Sabel
Ja en sak är säker. Vi kan inte göra om vår barndom, vi får ta ansvar för den!
2010-02-04

  poetryGirl
Bra.
Kanske något för siten?
2010-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska