Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trälarnas marknad



Trälarnas marknad
Där byttes det djur, trälar i alla former
De kallades inte barn
Kvinnor var inga kvinnor
Männen var dock män
Trälmän

Träliga liv
Korta
Slitsamma
Och barn betraktas som besvär
Fast det ofta är husbonn som är far
Han tar sej gärna ett nyp i lagårn
Faktum är att han låter de små flickorna växa upp
Så han kan ta sej en oskuld när han får lust
Sen kan de säljas, ja efter ett tag, eller bytas
Mot en häst eller nåt

Vissa vill ha riktigt inridna flickor
Han ser till att dom som växt upp i hans uthus
Är inridna på rätt sätt
Han kan låta all sin lust och kåthet levas upp
Med trälarnas döttrar

Trälarna, hans egendom
Inte besvärliga och motsträviga som hustrun
Trälarna behandlar han som han vill




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-04 16:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du nuddar här en del av kvinnohistoria som man inte vill kännas vid idag trots att det även idag sker massor av övertramp, våld och frihetsberövande melaln husbonden och kvinnorna. Det går för sakta...
Alltid på sin plats att belysa historien bakåt!
2010-02-04
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO