Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då vargarna härjade fritt



De var en tid
Då vargarna härjade fritt
De härjade i årtionde till årtioende
De var värst på andra sidan
På andra sidan muren

KGB STASI SECURITATE
Var kanske de mest kända
Vargflockarna
Sen drevs de iväg och muren föll
Dörrarna öppnades och de kunde inte längre
Jaga de andra som de ville
Ett tag var de öppet

Nu är en del dörrar stängda igen
De springer små vargungar
Och vill tillbaks till den tid som var
Då blotta namnet var skräck
Åter är det hemlighets fullt vad som är skrivet
Och framförallt vad som skrivs
Herta Muller smög man efter när hon var
I Bukarest senast
Fler kommer….

Men risken är stor att vargarnas tid
Återkommer
Lite listigare
Lite mer smygande
Men väl så raffinerat
Och grymt som förr…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-04 16:14



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Passande titel på en bra text
2010-02-04
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO