Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har du sett hjälten




Har du sett hjälten
Han syns inte
På slagfälten
Han är den som står bakom
Eller kanske ännu oftare
Hon
Skötandes betesfälten

Hon som sköter markservicen
Han som betalar
Jobbar och sliter
De som gör grovgörat
Och tar hand om det som skiter
Sej

Han och hon får sen ta reda på allt
Om man segrat på slagfältet eller inte
Så kommer kanske hjälten hem
Eller inte
Men han är i alla fall aldrig lika stor hjälte
Som de som sköter deras markservice
Deras jord, försörjning, barn och allt annat
Som hör hjältedåd till

Att döda
Är väldigt sällan nåt
Som kan värderas som hjältedåd…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger
Publicerad 2010-02-05 10:48



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Sann in i varje darrande bokstav
2010-02-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO