Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva som man lär....

Jag återvänder
alltid
förr eller senare
till kurvan
där vi en natt
körde av

Ingenting
går att göra ogjort
varför har vi så svårt
att accepectera det?

Förlåt
och försöka bli bättre
mer kan vi inte
begära




Min dagstidning
efterlyste människors erfarenhet
av fyllecell
maila in och berätta


Nej
vad ska det tjäna till?

Det finns ändå bara ett sätt
att förstå

och det är att göra som indianen sa:
ta på dig din medmänniskas mockasiner
och gå den långa vägen
igenom :

brist på värdighet
och nerpissade byxor
några skramlande mynt
till en öl
ont i revbenen av batongen
morgonljuset
hatade jag



Ofta
skriver jag
bara för att bli av med klumpen
i magen
stenen i bröstet
när min tro är svag



Chopin
vintersaga med monica törnell
och ett stänk av självömkan

Så ja rakt ner i kolkällaren
är det bara mitt hjärta
som fryser fast
i den skånska vintern



Pianot
ska min syster
ta över
märket
efter en
kvarglömd cig
följer med

Somna
med cigaretten
i handen
vakna
fumlande efter glaset
och somna igen
så såg det ut


Min palestinska vän säger alltid:
du måste tro
att Gud suddat ut
allt det där
och han har givetvis rätt

Ali lilla
medan du sov ruset av dig
hukade han i ett rasat hus
i Beiruts utkant
kom igen
återvänd
till en dag i taget
till här
och nu

Ska försöka












Fri vers av Ali D VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-08 19:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP