Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintertarantella



Vi dansade på ängarna
långt bortom ovanför Palermo,
druckna av citronparfymen
från de prunkande fruktträdgårdarna,
där i träden apelsinerna
varmt lyste liksom guld,
berikande den vällusttyngda doften,
medan tarantellan aldrig kunde sluta,
då vi dansade från kust till kust
och aldrig kunde få tillräckligt
av det pastorala frosseriet,
medan allt vi sökte var egentligen
blott glädjens värme och befrielse.
Så kan man drömma även mitt i vintern
fast i drivans järngrepps
oförsonlighet och grymma råa kyla,
och mot sådan hjärtlighet i drömmen
med dess evigt varma ljus och glädje
förmår vintern faktiskt ingenting.




Fri vers av Aurelio
Läst 300 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-02-09 10:28



Bookmark and Share


  walborg
Lovad vare våra drömmar och vår längtan som framkallar sådana bilder!
2010-02-09

    ej medlem längre
En härligt livsbejakande och ljus text att njuta av denna frostiga vinterdag.
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio