Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår demokrati vittrar, sakta, sönder ! Skriver en poetisk pamflett om detta.....


"Demokrati i förfall !"

En ruttnande demokrati
den vi lever i
En slocknande glöd
verkar gå mot sin död ?

Den brinnande kamplusten
finns nästan inte
INGEN vill ta dusten
mot falska finter

De Falska får härja
sina lögner besvärja
vårt samhälle färga
oss små de snärja

Vallöften svikes,
på löpande band
det är,snart, de rikes
villkor , som gäller
i vårt sargade land

Och vi få
som fajtas
vi må
ta det tajt, va´?
för vi,ständigt,
hånas
betraktas ,som
fånar
en samling
"Don Quijotes"
får sitta på
våra "potter"
Vi är "omoderna"
får sällan
någon stjärna
i Blogparodiernas
vimmel
om oss syns
inget
skimmer

Men vi
struntar i
vi går på
ändå
för vi VET, vi
att vi har
så RÄTT så !
så vi slåss
vidare
i Motvinden
slåss mot
allt större
hinder
Det spelar
ingen roll
att Kampen,
oftast,
går i
moll !

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-09 13:09



Bookmark and Share


  Eduardo
gillar denna... instämmer i mkt av det du säger... även om vi ofta för en kamp vi inte kan vinna :-)
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska