Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Istidsreflektion



Vem kan tro på våren mer
i denna vilsekomna istid
av komatisk djupfryst letargi,
försmäktan, depression och liksterilitet,
som knappast ger utrymme mer för något annat
än uppgivenhet, förtvivlan och kapitulering?
Några påstår dock att snön är ren och vit och vacker,
och visst är den det, men bara då att titta på,
och ej att leva i och vara levande begravd i,
vilket vi är dömda till att vara i oändlighet tills vidare.
Dock finns det någonstans en vår som väntar oss,
om ock den verkar mera avlägsen än någonsin
och knappt ens någonting att drömma om för realister;
medan vi får vackert vara nöjda under tiden
med all denna vithets charm och underbara renhet
i den vackra hårdhetens sterilitet
hos denna åtminstone tillfälliga istid.




Fri vers av Aurelio
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-12 13:25



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Ja, även istider går ju över, väntan på den är svår. det känns bra att reflektera över detta såhär, för det ger ett perspektiv som känns så rätt.
2010-02-12

    ej medlem längre
Njuter av hur väl du använder språket.. orden.. känslan.. för att förmedla vinterns kyla ... men också vårens lockelse. Och din frustration över denna isiga vinter delar jag.. Om det ändå gick att leva i ett ständigt maj-väder
2010-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio