Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina läderstövlar



Mina läderstövlar
Jag fick dom när jag var 12 eller nåt
Alla andra fick snart skooterkänger
Eller skooter stövlar som en del sa
Jag fick läderstövlar med dragkedja i sidan
Jag hatade dom, först

Men vartefter så lärde jag mej älska dom
Fick t o m farsan att lämna in dom på omklackning
Jag slet dom lite snett med ett slags
Cowboyliknande gång, som slet yttersidan
Och de fick vara med
De nya klackarna gjorde att jag gled längst av alla
På isade backar…

Men de nöttes ändå
Fast jag fettade in dom med norskt läderfett
Flera ggr om året
Och en dag, när de bara var slarvor
Så hade morsan kastat dom när jag kom hem
Morsor har ingen känsla för nostalgi
Och för vad som glider bäst i isiga backar
Därför slängdes dom när dom var som skönast
Ingådda stövlar.. de vart nog inte mer än 6-7 år
Men ack vilka viktiga år
Och vilka stövlar….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-13 02:28



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Mycket bra och ömsint skildrat
det som är gott bör hyllas som här nåt, som med underhåll och skötsel håller i vått och torrt
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO