Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns



Jag minns
Fast det var ett tag sen
När mormor dog
Begravningen
Jag hörde ett samtal
Innan man berättat för mej
Eller oss
”Lilly är död”

Lilly var min mormor
Hon var död…….
Jag var 9 år
Och den första död som berörde mej
Nära
Den första riktiga sorgen

Man hade letat i en mörk kostymliknande klädsel
Mörkblå med sydda pressveck
En djävla slips med
Tvingades man på
Vid 9 år, juli, grönt, sommarlov, Hudiksvall
Den vita byggnaden var begravningskapell
Vi gick förbi där för att vara
Stående vid ett hål i backen

Det där hålet
Där var många frågor
Där i det mörka svarta, nu torra öppna
Sen stängt, igenbommar, svart och fuktigt
Fruset på vintern
Förstod jag redan då
Vad händer mer, skyddar jorden mot mask
Tänkte jag, fast vaddå, daggmask lever ju i jord..

Ett liv försvann i ett svart hål
Jag funderade på hur livet skulle fortsätta
Idag kan jag bli mer arg över hur lite hon skötte sej själv
Hon brydde sej så lite om sej själv
Hon levde för andras skull
Yrde som ett torrt skinn
Dog, som ett torrt skinn…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-15 08:22



Bookmark and Share


  anits VIP
Berörande
2010-02-15

  Suzy med punkterna
Om barn ändå kunde få förklarat ordentligt för sig.....berörande text
2010-02-15

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2010-02-15

  oMareld
känner igen den känslan. vr ungefär lika gammal när min mormor dog
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO