Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vetenskapsmän har upptäckt att vinterkyla kan ha långtgående allvarliga psykiska konsekvenser...


Om vinterns försåtliga inflytande



Nu är det bevisat:
Vintern gör en dum i huvudet,
man blir trött och trög och slö och tung,
och det är inte alls ens eget fel
men bara vinterns och dess kylas
att man blir så deprimerad.
Vinterns depressivitet är närmast då
en farsot och en smittsam sjukdom
som påverkar alla negativt:
man är ej ensam om att bli en idiot,
för alla andra blir det också.
Och det värsta är,
att det tar tid att återhämta sig
och desto längre tid ju längre kylan håller i sig.
Är det då för kallt för länge
föreligger risken att man aldrig blir normal igen,
förslappningen blir kronisk och obotlig
liksom den omärkliga fördumningen;
så det är kanske lika bra
att bara gräva ner sig genast.




Fri vers av Aurelio
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-15 18:55



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Du har fångat det helt - det där att vi bara stänger in oss och ser neråt ...vintern har den tråkiga effekten på oss
2010-02-17

  Aurelio
Hur bekväma vi än blir kommer vi aldrig undan naturen.
2010-02-16

  Anders P VIP
är vi som människor del av naturen även under den ogästvänliga vintern eller har vi blivit för bekväma?
2010-02-16

  walborg
Ja tänk om vi, liksom de kloka djuren, kunde komma på hur vi skulle kunna gå i ide och leva på sparlåga tills solen kommer och värmer upp vår kropp och själ igen - vi kunde hänga upp oss i små nät i taken som fladdermössen t ex!
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio