Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självgoda människor är ytterligt svåra att diskutera med , de verkar ha ett ständigt behov av att mästra , forcera med pekpinnar, håna och briljera. Har ,tyvärr, träffat några......


"Självgodhetens apostlar" !

Självgodhetens apostlar
finns överallt
förklädda
kamouflerade
svårigenkännliga

Men
om man
pressar dem
ställer dem
mot väggen
då framstår
de
i ett sjaskigt
ljus
de solkar ned
de trakkar ned
de förtrycker
de "vet bäst"

Självgodhetens apostlar
verkar vara
olyckliga
förtappade
bittra
frustrerade
"outsiders"
av egen förskyllan
lagt intellektet
"på hyllan"

Ja, Självgodhetens apostlar
kan vi vara utan
bättre de lär om
för det kan de,
det kan ALLA
om bara
viljan finns...........

---




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-15 21:29



Bookmark and Share


  LassO
jag hade besök av en på min sida håromdan, a'han hade bott utamlands 26 r och därför så var han både bättre "större" och mer vidsynt än andra....
2010-02-16

  aol
bra skriftat, ja såna visar ju på färgen hur man inte ska vara,
2010-02-15

  Larz Gustafsson VIP
Själv försöker jag aldrig framstå som något annat än jag är, nämligen usel.
Men är man ärlig så är inte det bra heller.
Som Lennon sjöng: "After all is said and done, you can´t go pleasing everyone".
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska