Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vårvisa av hackspetten,


Hackspetten

Hackspetten som en
skrivmaskin,

börjar skriva vårvisor
i barken,

men ändå en gnistrande
blåvit dag,

som sol

färgar mörka snötyngda snår i
skimrande guld,

väger på himlavågen
upp många grå dagar.

men voro inte dom
funnes ju ingen
bubblande längtan,




Fri vers av aol
Läst 550 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-02-16 15:00



Bookmark and Share


  louisegirl
Härligt fint om hackspetten..
2014-11-05

  Lollitta VIP
Hackspetten som en
skrivmaskin,

börjar skriva vårvisor


____________+++++
2014-03-04

  Mats Henricson
Fint vykort som för tankarna till vårens ankomst....
2010-02-19

  Suzy med punkterna
Hackspetten som bild för den spirande längtan, fint
2010-02-17

  Maria T
Ja visst har vi en bubblande längta
efter våren och snödropparna
2010-02-17

  anits VIP
En härlig text om och
till hackspetten
2010-02-17

  Eva Langrath VIP
så fint skriftat om hackspettens vårlängtan
2010-02-16

  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fint du skriftar här
man blir ju varm och fylls av längtan
visst är det så att visor drillas och hackas
2010-02-16

  Emme VIP
Blir glad av den här...
2010-02-16

  walborg
Du har lyssnat noga Du!!! Hackspetten skriver vårvisor! Skall lyssna litet bättre själv i fortsättningen!
2010-02-16

  Mr Lindemann VIP
Ja, men här fick du till det!
Försöker själv då:

Med ett skälvande når snödroppen
Moder Jord
delar myllan skälver in
och gråsparven
flämtar in vingarna
i vattenpussen
2010-02-16

    Bodil Sandberg
underbart fina rader om käre hacke hackspett..vi har en stolpe på gårn som han sitter i och skriver sina visor i alltsomoftast
2010-02-16

  Rosen VIP
Ah! denna behövde jag ta till mig,
underställd snötyngda dagar.
2010-02-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
En vårdikt
av vikt behövs
annars av snön
vi sövs..
Vackert skrivet!
****************
2010-02-16

  Uppnerhögervänster
Jag hör inte den där vårvisan än, men nog längtar jag alltid. Vackert!
2010-02-16

  kråkan VIP
vacket..blir också glad..hoppas vi är där snart! Tack
2010-02-16

  Eva Helene VIP
Gillar hackspettar och gillar din dikt som jag blir glad av.
2010-02-16
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol