Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson, Katrineholm hösten 2009.


Frånskild öken

Min ande svävar över frånskild öken
Himlen har slutat fälla Ekreli tårar
Reklamen talar om extrapris på sill
som om livet inte var tillräckligt salt
utan extra inläggning.

Bönefasta proklameras
från mitt hjärtas minaret.

Döden spelar schack i färg
i Täby kyrka
men i svartvitt i Bergmans film

Rester av fragmentariskt kaos
har tagit på sig nattsärken
inför det oundvikliga slutet.




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 381 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-16 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm