Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson Katrineholm mars 2021


Stativet

Lugnt och sävligt
stadigt och stabilt
står det gamla stativet
vertikalt sovande
som en vis åldersman
sömndrucket uppbärande en kamera
som alert håller vakt
likt ett pelarhelgon
eller en östtysk gränspolis
Noga iakttagande
tillvarons alla skiftningar
som ständigt förnyas
innan de fryses till is
när bilderna sänds iväg
likt en robot
för digital arkivering
i en taoistisk värld
där verkligheten reducerats
till ettor och nollor.




Fri vers av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 121 gånger
Publicerad 2021-03-11 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm