Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägarnas folk

Vi vandrade stigen fram,där våren
hade lagt sin grund.Sommaren omfamnade
oss som en varm filt.Fastän
våra bylten tyngde våra trötta axlar
så var vårt sinne beslöjat med hopp
och mod.Märrens skrala ben tog oss
ytterligare en bit.Genom vinter,genom vår.
Rackare dom kallar oss,i by efter by.
Men ack vad dom bedrar sig,ty vårt sinnelag
är av ett annat slag.

Sistlidna vinter han dog.Vid slipstenen
han somnade stillade in.Vår äldste,vår far.
Men rådet han gav oss var,att skänka en tanke åt den arme.
Ty vi är en av dom.Vi var ett med det porlande vattnet,
som tycktes forma stenarna längs bäckar och åar.
Längs landsvägar som synes milslånga och oändliga
i en gassande sol.och knastret,det otröttliga knastret
av grus under våra nötta skosulor.




Fri vers av Mikael Fransson
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-17 12:31



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
En stigfinnare var under medeltiden ett yrke. En person som kände till alla viktiga vägar genom
de stora obebyggda skogsområdena och vadställena över strömmande åar. Helt enkelt en person som
visste den rätta vägen fram.
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Fransson