Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens röda blomma

Kärlekens röda blomma.
Tänk vilket under i människors sinn.
Tänk om den inte funnes - vad tomt och kallt
i din själ - och min.
Den springer ut i flammor och kan försätta berg.
Den ger lust att leva och ger hela tillvaron färg,
men den måste vårdas noga för att ej brinna ut.
Dess planta är känslig för torka och kan vissna och ta slut.
Den behöver bevattning och näring i vardagens gråa värld
Den behöver solsken och värme för att ej bli tanig och tärd.
Känslig den är för gräl och svek,
blommar bäst med kel och smek.
Den vackraste blomman i vår värld.
Den viktigaste örten under vår huvudgärd.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-17 14:03



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Exakt och den
begär inte mycket
bara att ärlighet
och trohet finns
för det är ur detta
som mer kärlek vinns!
Så vackert skrivet!
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson