Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är tänkt som texten till en gammaldags folkvisa med melodin i moll fast texten i jublande dur.


I sommarens härliga dagar

Sommarens fägring med allt som vi ser,
blommor och grönska i hagar.
Blåklockor. prästkragar och mycket mer,
gläder i sommarens tid.
Ser vi på fjärilars prålande dans,
binder vi blomsterkrans
i sommarens härliga dagar,
i sommarens härliga dagar.

Sommarens fägring med med allt som den ger,
värmen som alla behagar.
Blåklinten lyser som himmelen blå,
gläder i sommarens tid.
Hör vi på binas och humlornas surr,
även ringduvors kurr
i sommarens härliga dagar,
i sommarens härliga dagar.

Sommarens fägring med allt som vi ser,
svalor på himmelen jagar,
svingande vingar mot himmelen blå
gläder i sommarens tid.
Kan vi väl ana i kvällen så skön,
älvornas dans på ön
i sommarens härliga dagar,
i sommarens härliga dagar.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 327 gånger
Publicerad 2014-08-26 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson