Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Menuett i vårens tid

Här kommer våren!
Grönska och blom i håren,
svänger på kjolen
i frisk västanvind.

Väcker naturen-
från vinterdvala-
kysser nytt liv
i vår blektrötta kind.

Löser sen banden,
som hållit markerna frusna,
pekar med handen
mot sommarens dar.

Dansar i lunden-
kvitter från fåglaröster
står för musiken,
som klingar så klar.

Här kommer våren!
Sopar med gröna kvasten,
sveper ut vintern
med kyla så rå.

Blåser med Zephyr-
vårvindar varma
lockar fram djuren
och vårblommor små.

Ger oss i sinnet,
nya känslor så sköna,
jordiska dofter
från gräs och från strå.

Här kommer våren!
Grönska och blom i håren.
Svänger på kjolen
i frisk västanvind.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 441 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-15 18:16



Bookmark and Share


  •AW•
Gladlynta rader som får mig att vilja ta på mig en kjol!
2013-05-15

    sunnanvind
Härlig vårdikt! / Sunnanvind
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson