Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så är det om sommar´n

Här svalorna seglar och galer en gök,
när sommar´n i festen inträder
med finaste kläder av ädlaste grönt
och solen med strålande väder.

Oh, ljuvliga känsla när hjärtat är fullt
av skapelsens stora under
med örter som blommar och lyser så skönt
på ängar, i hagar och lunder.

Och bäcken nu glider så stilla sitt lopp,
förbi är vårliga strömmar
med porlande forsar av vaknande liv
så fulla av framtidens drömmar.

Nu badar små barnen därnere vid sjön.
De plaskar så glatt invid stranden,
och Kalle ror båten därute till ön
och mor rensar trädgårdslanden.

Där jordgubbar mognar så härliga bär
som solfrukter röda rubiner
med söt mjölk och socker va´goda de är
och fulla med C-vitaminer.

Ibland mörknar molnen och skymmer vår sol,
snart regnet i rännorna forsar,
och åskan den dundrar och haglet det slår,
och blixtarna himmelen korsar.

Men snart slutar regnet, snart lyser vår sol
och droppar på bladen ger glitter.
och då hör vi leken på stranden igen
och småbarnens lyckliga fnitter.

Så är det om sommar´n och så mycket mer
som värme och djupaste grönska,
och det är väl detta vi tycker om mest
och vad vi av livet kan önska.





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 289 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-11 12:00



Bookmark and Share


  LinneaH
Väldigt vackert och bra! Man ser verkligen allt framför sig.
2014-06-11

  Michaela Dutius
Underbar bild av sommaren målar du med dina ord!
2014-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson