Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En mycket gammal och senil man, övergavs i många timmar, på ett sörmländskt äldreboende..., hittades av anhörig, nedbajsad och i dåligt skick..


Förnedrad åldring - Skandal i det sönderfallande folkhemmet !

Äldreboenden
börjar privatiseras

Vinst på gamla (?)
borde diskuteras

För mänskor
är av kött
och blod
slitna efter
livslångt knog
men billigt
det ska
driften va ´
snåla in på
skiften, ja ´(?)
En personal på
50 gamla
hinner inte
bry sig
om någon
"svamla"
hinner inte
lyssna
hinner inte
pyssla
bara köra
vidare
lämna den gamle
med halvtaskig
mat
uppvärmd på
ett fat
så är det
med
äldreservicen
i bästa fall
följs denna
mall
Nej, skippa
privatiseringen
återgå till
kommunaliseringen
satsa på de gamla !
De byggde upp Sverige !
Med dem, ska man icke härje !


------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-18 13:02



Bookmark and Share


  aol
en sann varm ext blev så berörd, bravoMats
2010-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska