Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrevs när Stockholmstrafiken strejkade som värst...




Nu är det fredagsmys...

 

Den bärbara som den enda kontakten ut

ett glass vitt och

en handfull ekologiska chips,

pendeltrafiken väderstrejkar

och jag känner mig

insnöad

tristessen får mig att bjuda ut

dammsugarn

på en ev. runda

men båda vet,

ikväll blir det inget

jag skriver och läser och zappar

hoppas något ska fånga mig och få tiden att gå

inser

att det är fredagkväll och mys

de flesta har liksom annat för sig

så det blir jag

och

min bärbara vän

som får fördriva tiden

tillsammans

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-26 20:29



Bookmark and Share


  lycksele
"så det blir jag
och min bärbara vän
som får fördriva tiden tillsammans"

En fredagstanke dyker upp i denna äldre mans skalle. Har aldrig haft och kommer aldrig skaffa bärbar batteridriven telefon.
Tro det eller ej. Sån e' ja'.

Du har en bärbar liten dator.
De flesta andra har väl dom där lilla mobilen till hands. I hand. (Berghagen kramade nallen Fredriksson, som liten. Som äldre fick han Lill-Babs Svensson. Ett tag.)
En liten bärbar batteridriven grej för kvinnor att ha till hands ensamma helger. Mobilen ...
.... hmmm
"Du ger mej bra vibration", som Kicki sjöng
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter